Grävarbeten i Karlstad

Hej och tack som följer min blogg!

Jag jobbar ju som förskollärare på en skola i Karlstad och trivs så himla bra. Just på min avdelning är barnen mellan tre och fem år och vi har grupper om cirka tio barn vilket är väldigt skönt. Nu är det så att vi har fått beviljat från kommunen att få fräschat upp vår skolgård och lekplats. I och med att de kommer behöva göra en del grävarbeten och stänga av delar av gården så kommer detta göras under sommaren när det är lite färre barn på förskolan.

Barn och föräldrar har fått vara med och önska hur det ska se ut. Även om vi inte kommer kunna förverkliga allas idéer så kom det in många bra tankar från både små och stora tänkare. Jag kan gissa att barnen kommer tycka det är väldigt roligt att se hur de bygger och fixar. Vi har några kreativa och produktiva barn som redan börjat sina egna grävarbeten ute på lekplatsen, de är ju så härliga! De har berättat för oss pedagoger att de tänkte börja redan nu så att det går fortare och att vi kanske inte ens behöver deras hjälp.

Vi har försökt lyssna in och bemöta deras intresse och skaffat lite byggmaterial och annat roligt som de kan använda när de håller på och leker. Det grävs och mäts och hamras med fullt fokus här ute och det blir både kojor och lådbilar, även om man ibland får fråga barnen vad det är de bygger för det är inte alltid så lätt att gissa. Men det är fint att se hur de testar och utforskar och lär sig. Det är vad jag älskar mest med mitt jobb, att se deras utveckling och hur de för varje dag upptäcker något nytt om världen eller sig själva. Får se vad det blir för spännande grävarbeten och andra projekt barnen pysslar med idag.

Ha en fin dag allihop!